





SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

Agenda

Day 1 14/2/2022(Monday)	Duration	Topic	Speaker	
10:00-10:15 AM	15 mins	Pre-Test		
10:15-10:30 AM	15 mins	Introduction Goal & Sharing Objectives of PPS/ Climate Settings	Prof Uma Singh HOD Obs & Gyne	
10:30-12:30 AM	2 hours	Family Planning OPD		
12:30-02:00 PM	1 ½ hours	Family Planning OT/ Labour Room		
02:00-03:00 PM	2 hours	Lunch Break		
03:00-03:30 PM	30mins	New MTP ACT		
03:30-04:00 PM	30mins	Clinical Assesment	Dr. Anjoo Agarwal	







SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

<u>Agenda</u>

Day 6 19/2/2022(Friday)	Duration	Торіс	Speaker	
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD		
12:00-02:00 PM	2 hours	Family Planning OT/Labour Room		
02:00-03:00 PM	1 hour	Lunch Break		
03:00-03:05 PM	5 mins	Recap of day 5		
03:05-03:30 PM	25 mins	Failure & Reversal of Female Sterilization	Dr Anjoo Agarwal	
03:30-03:40 PM	10mins	Complication & their management		
03:40-04:00 PM	10mins	Analgesia & Anesthesia	Dr. S.P.Jaiswar	
04:00 – 04-10 PM	10mins	Post Test		
04:10-04:15 PM	5 mins	Certificate Distributions	Prof Uma Singh HOD Obs & Gyne	







SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

<u>Agenda</u>

Day 5 18/2/2022(Friday)	Duration	Торіс	Speaker	
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD		
12:00-02:00 PM	2 hours	Family Planning OT/Labour Room		
02:00-03:00 PM	1 hour	Lunch Break		
03:00-03:05 PM	5 mins	Recap of day 4		
03:05-03:30 PM	25 mins	Infection Prevention		
03:30-03:40 PM	10mins	Video on Infection Prevention	Dr. S.P.Jaiswar	
03:40-04:00 PM	10mins	Quality Assurance		







SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with Focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

Agenda

Day 4 17/2/2022(Thursday)	Duration	Торіс	Speaker
10:00-10:15 AM	30 mins	PRE-TEST	
10:15-10:30 AM	10 mins	Objective & Course Materials	Dr. Uma Singh HOD, Obs & Gynae Department
10:30-12:30 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:30-02:00 PM	2 hours	Family Planning OT	
02:00-03:00 PM	1 hour	Lunch Break	
03:00-03:05 PM		Recap of Day 3	
03:05-03:15 PM	15mins	Key concepts in Clinical training/Communications Skills	
03:15-03:30 PM	15mins	OT Pre procedure activity/ OT Activity Dr. Uma Sin HOD, Obs & O Department	
03:30-04:00 PM	30mins	Eligibility Criteria & Client Assessment	
		Post Operative Recovery Discharge & Follow UP	







SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

Agenda

Day3 16/2/2022(Wednesday)	Duration	Topic	Speaker	
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD		
12:00-02:00 PM	2 hours	Family Planning OT		
02:00-02:50 PM	1 hour	Lunch Break		
02:50-03:00 PM	5 mins	Recap of Day 2		
03:00-03:15 PM	15 mins	Complication of Abortion	Dr. Pushplata Sankwar	
03:15-03:30 PM	15mins	PA Contraceptive Choice		
03:30-03:50PM	20mins	PAIUCD	Dr. Anjoo Agarwal	
03:50-04:00 PM	10mins	Discussion		







SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

<u>Agenda</u>

Day 2 15/2/2022(Tuesday)	Duration	Topic		
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD		
12:00-02:00 PM	2 hours	Family Planning OT/Labour Room		
02:00-03:00 PM	1 hour	Lunch Break		
03:00-03:05 PM	5 mins	Recap of day 1		
03:05-03:15 PM	10 mins	MMA		
03:15-03:30 PM	15mins	Infection Prevention	Dr Anjoo Agarwal	
03:30-03:45 PM	15mins	Vaccum Asspiration	Dr. Pushplata Sankhwar	